Zenesarok

Hírek Magyar zenészek Külföldi zenészek Egyéb zenével kapcsolatos helyek Vásárlási lehetőségek

Sokkal bővebb és naprakészebb híreket találhatsz az MTV News Online oldalain.
Ha az sem elég, próbáld ki ezt.

Hírek:

1998. nyár vége
A Hole új albumának megjelenése késik. A mostani álláspont nyár vége, vagy kora õsz. Egyenlőre még nincs címe az albumnak, sõt a számcímek is naponta változnak. Hét szám elkészítésében segédkezett Billy Corgan (Smashing Pumpkins), aki basszusgitározik is az egyiken.

1998. Június 2.
Új Smashing Pumpkins albuma megjelent: Adore. Az együttesnek még mindig nincs dobosa (lassan már két éve). Az új albumon dobol négy számot Joey Waronken (Beck dobosa) és hetet Matt Cameron (a volt Soundgarden dobosa, jelenlegi együttese a Wellwater Conspiracy). A maradékot meg dobgéppel csinálják. Hmm... De álljon itt egy lista az albumon megjelnõ számokról: To Sheila, Ava Adore, Perfect, Daphne Descends, Once Upon A Time, Tear, Crestfallen, Appels + Oranjes, Pug, The Tale of Dusty and Pistol Pete, Annie-Dog, Shame, Behold! The Night Mare, For Martha, Blank Page.
1998. Május 19.
Chris Cornell, a hajdani Soundgarden énekese tervezi egy szóló album elkészítését. Egyes hírek szerint október 20-ára jelenik meg. Hah, hol van az még...
1998. Május 11.
Megjelent a Sonic Youth 14. albuma, mely A Thousand Leaves címet viseli.
1998. Május 5.
Tori Amos új albuma jelent meg e napon. Címe: From The Choirgirl Hotel.
1998. Április 29.
John Frusciante visszaállt az RHCP-be. Õ zenélt együtt a fiúkkal a Mother's Milk és a Blood Sugar Sex Magik albumokon.
1998. Április 20.
Faith No More is no more. Azaz a Faith No More bejelentette, hogy feloszlik. 15 év után. A tagok fognak még zenélni, csak külön és máshol.
1998. Április 17.
Meghalt Linda McCartney, Paul McCartney felesége rákban.
1998. Április 7.
E napon jelent meg Jerry Cantrell első szóló albuma. (Ő az Alice In Chains gitárosa) Az album címe Boggy Depot. Az első szám, mely megjelenik az albumról a Cut you in címet viseli. Jerry a Metallica-val fog koncertezni nyáron az USA-ban.
1998. Április 3.
Dave Navarro, a Red Hot Chili Peppers gitárosa kilépett a zenekarból. Inkább a Spread nevû bandában folytatja, melynek debütáló albuma várhatóan a nyáron jelenik meg. Az RHCP immár hetedik gitárosa után nézhet.
1998. Március 31.
Ezen a héten jelenik meg Scott Weiland (a Stone Temple Pilots énekese - igen, az STP még nem halott, újra össze fog állni!!!) szóló albuma 12 Bar Blues címmel.
1998. Február 3.
Megjelent a Pearl Jam új albuma, melynek címe: Yield. Az album fantasztikusan jó - aki egy kicsit is kedveli a Pearl Jam-et, az nem fog csalódni.


Az oldalt készítette: Slice.
Utolsó módosítás: 1998. Május 21.